Stad en regio

Amsterdam

De stad van tolerantie, vrijheid, prachtige architectuur, grachten, bruggen en niet te vergeten de het Vincent van Gogh Museum, Het Rijkmuseum met de Nachtwacht van Rembrandt, het Anne Frankhuis en tientallen andere culturele schatkamers. En ook een heerlijke stad om te shoppen en uit te gaan.

Enkele highlights

Amsterdam is  al eeuwenlang een diamantstad. Bezoek de slijperij van Gassan Diamonds bent er dagelijks welkom voor een gratis rondleiding.

Een goede manier om de Amsterdamse way of life te ervaren is op de fiets. Er zijn bijna 900.000 fietsen in de stad! Bij onze receptie kunt u een fiets huren voor één of meerdere dagen.

Amsterdam heeft restaurants in alle prijsklassen. Keukens uit alle landen staan voor u klaar. Kijk eens op de Dinnersite om een goede keuze te maken.
Aan de steiger van Botel ligt Pollux Pacific: een top indo~asian restaurant aan boord van een historische driemaster, met een prachtig interieur (10% korting voor Botel-gasten).

Een must voor voetbalfans is een bezoek aan Amsterdam ArenA de thuishaven van Ajax. Dagelijks rondleidingen en museum over de geschiedenis van Ajax. In het stadion vinden regelmatig concerten plaats.

Amsterdam heeft tientallen bijzondere musea. Iedereen kent het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. Maar er is nog veel meer te ontdekken. Klik hier voor een overzicht.

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder grachtenrondvaart. Klik hier voor meer informatie

Een diner bij Boom Chicago met aansluitend een comedy show (in het Engels) is altijd een succes.

 

In de regio

De Zaanse Schans is één van de mooiste stukjes Nederland. Hier maakt u actief onderdeel uit van een levendige en fraaie woon-werk buurt uit de 18e en 19e eeuw. Vol houten molens, schuren, woningen en musea. Kom kijken naar ambachten als klompen- en kaasmaken of bezoek de verschillende molens en monumentale panden.
Al minstens een eeuw is het voormalige vissersdorp Marken een belangrijke toeristische trekpleister. De opvallende klederdracht heeft daaraan bijgedragen. Karakteristiek zijn de houten huizen op palen. Nog ouder zijn de zogenaamde ‘werven’, kunstmatige verhogingen waarop werd gewoond.
Ontdek de Dijk van het historische  vissersdorp Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het IJsselmeer. Laat je fotograferen in klederdracht, hap een haring of geniet van goudbruin gerookte paling.
Romantisch genieten van een zonsondergang aan zee? Zonnen op het brede zanstrand? Badplaats Zandvoort ligt vlakbij Amsterdam. Met trein of auto ben je er snel.

Komt u in het voorjaar? Vanaf eind maart staan er in de regio miljoenen tulpen in bloei. De Keukenhof is 32 hectare groot en is een hoogstandje van traditionele en moderne tuinarchitectuur.

De receptie van Botel kan u uitgebreid informeren over alle bezienswaardigheden en excursies voor u boeken.